Yoga undervisning

Yoga undervisning

Hatha Yoga

Hatha Yoga kan betegnes som den “klassiske” yogaform. Den adskiller sig fra Flow Yoga (Vinyasa) og Astanga Yoga, da Hatha Yoga er én stilling ad gangen, og ikke flere i en serie, som man ofte gør i yoga. Det foregår i et moderat tempo og er en kombination af styrke og stræk samt åndedræt og grounding. Det opbygger styrke, stabilitet og udholdenhed. Hver klasse afsluttes med afspænding (savasana).

Yin yoga

Yin yoga har samme overordnede mål som andre former for yoga, nemlig at udstrække og smidiggøre kroppen og balancere nervesystemet. Men hvor vi ved en mere aktiv yogaform har fokus på den mere overfladiske vævstruktur i kroppen, så går yin yoga lidt dybere under denne overflade og påvirker det dybere lag af bindevæv, ligamenter, ledbånd, knogler og led. I Yin yoga ligger vi lidt længere i stillingerne - det kan både være meget afslappende, men også meget intenst. Denne yogaform er perfekt for både begyndere og øvede, der gerne vil optimere deres generelle fysiske og mentale velvære. 


Tilmelding via opkald eller sms til tlf. 51904610. 

Du er først sikret en plads på holdet, når du har modtaget en bekræftelse fra mig. 

 
 
 
 
 

UNDERVISNINGEN FOREGÅR:


Skjulhøj Allé 14B

2720 Vanløse


Tirsdage kl. 17:00 til 18:15Priser:


Introdukionstime                                                                        75 kr.


Klippekort til 3 gange yoga                                                      375 kr.

(skal bruges indenfor 3 måneder)´


Klippekort til 5 gange yoga                                                      550 kr.

(skal bruges indenfor 3 måneder)


Klippekort til 10 gange yoga                                                  1.000 kr.

(skal bruges indenfor et halvt år)


Tag tøj på, som du kan bevæge dig frit i og træn i bare tæer eller yogastrømper.

Undlad at drikke eller spise umiddelbart før undervisningen.

Drik rigeligt med vand efter yoga.


Corona-foranstaltninger:

Vi tager udgangspunkt i Kulturministeriets Retningslinjer for genåbning af idræts- og foreningsliv.

Dvs. vi er aldrig mere end 1 person pr. 4 m2. Vi vasker og desinficerer sanitet, dørhåndtag og andre berøringsflader ofte.

Hold afstand, vask hænder og sprit af når du møder op i lokalet.

Vi sørger for grundig rengøring før og efter hver yogatime​.


Ankomst

Kom gerne 10-15 min inden klassen starter.

Døren lukker når timen starter og der vil ikke være mullighed for at deltage ved for sent fremmøde.


Afbud

Afbud skal ske senest kl 22 dagen før din yogatime enten på sms eller mail.


Meldes der fra senere koster det et klip på dit klippekort.

Workshops - Yin yoga og Zoneterapi


Min kollega Dorte og jeg har sammensat en vifte af workshops henover året, hvor vi afholder en workshop for hvert af De 5 Elementer fra den traditionelle kinesiske medicin.


På workshoppen, som varer 3 timer, bliver du guidet gennem en række dybe yin yoga stræk relateret til de relevante organer og meridianbaner, kombineret med zoneterapi, åndedrætsøvelser og guidet afspænding. Formålet er at skabe så meget balance som muligt både i krop og sjæl.

Undervejs holder vi en kort pause, hvor der er tid til snak og spørgsmål, her serverer vi en let snack samt te og vand.


Det kræver ingen forudsætninger at deltage - du behøver ikke at kende noget til hverken yoga eller zoneterapi, alt udstyr forefindes i lokalet og vores ønske er, at du skal gå derfra med en følelse af at være blevet forkælet og at være i bedre balance både fysisk og mentalt.


Om foråret er temaet Lever og Galdeblære, som er de organer der hører hjemme i Træ-elementet. Der arbejder vi med ubalancer som f.eks. migræne, hofteproblemer, svingende fordøjelse eller forstoppelse, hovedpiner, stress mm.


Om sommeren arbejder vi med Ild-elementet og organerne Hjerte, Tyndtarm, Kredsløb og det hormonelle system. Her kommer vi omkring hjertelidelser, stress, problemer i arme eller skuldre, svimmelhed, søvnløshed, hovedpine, træthed, hormonelle ubalancer mm.


I sensommeren har vi fokus på Mave og Milt/Bugspytkirtel, som hører hjemme i Jord-elementet. Der arbejder vi især med forsiden af kroppen og styrker fordøjelsen, immunforsvaret, blodsukkeret, lymfesystemet mm.


Om efteråret fordyber vi os i organparret Lunge og Tyktarm, de tilhører Metal-elementet, og vi arbejder med at skabe balance i kroppen som kan hjælpe på fordøjelse, åndedrætslidelser såsom hoste og astma, immunforsvar, hudproblemer samt problemer i kæber, arme og skuldre.


Vinter-workshoppen tager udgangspunkt i Vand-elementet som huser Nyrer og Blære. Her har vi fokus på ro og fordybelse, og workshoppen kan hjælpe med at afbalancere problemer som urinvejslidelser, træthed, problemer med ryg og nakke, knoglesmerter, svimmelhed, øreproblemer, søvnløshed mm.


Læs mere om den kommende workshop på forsiden, hvor du også kan se, hvordan du tilmelder dig.


Vi glæder os til at byde dig velkommen på vores workshops.


Dorte og Benedikte