Massage

Fysiurgisk Massage & Organisk Massage Terapi

Brug vores online booking

Fit For Living giver massage, der går i dybden.

Fysiurgisk massage og Organisk Massage Terapi er begge dybdegående massageformer. Der er forskel på selve teknikkerne, men målet er det samme, at få løst op for spændinger i kroppen.


Massagens formål

Gennem massagen lærer du at slappe af, så kroppens stresstilstand aftager. Når en muskel masseres, smidiggøres de tykke og spændte muskelfibre, der før lukkede for blodomløbet, således at der nu løsnes op for spændingen og sørges for fri blodgennemstrømning. Musklen kan nu komme af med de ophobede affaldsstoffer, mens iltoptagelsen også bedres. Sådan fjernes spændingerne lidt efter lidt, og smerten aftager.

Stress 

Vi kender alle sammen til en stresset periode, hvor vi har for mange ting om ørerne, eller der sker ændringer i vores liv, som vi skal lære at leve med. Stress kan vise sig gennem forskellige symptomer, der enten optræder enkeltvis eller i kombination. Når kroppen gør opmærksom på stress, viser det sig oftest ved følgende symptomer: muskelspændinger, overfladisk vejrtrækning, myoser, hovedpine, mavesmerter, forhøjet blodtryk, uro i kroppen, søvnbesvær og træthed.

Muskelspændinger

Når muskler spændes, bliver muskelfibrene tykke og lukker delvist for blodgennemstrømningen. Derved ophobes der affaldsstoffer, og musklen kommer derfor til at mangle ilt, der er en forudsætning for, at den kan slippe spændingen igen. Dermed begynder en ond cirkel, for muskelspændinger giver smerter, der automatisk får én til at spænde yderligere. Den samme situation opstår for åndedrætsmusklerne. Når åndedrætsmusklerne er spændte, kan brystkassen ikke give ordentligt efter, hvilket er en forudsætning for en dyb vejrtrækning. Vejrtrækningen bliver derimod kort og overfladisk.

Myoser

Hvis muskelspændinger optræder i en længere periode, kan de udvikle sig til myoser. Myoser er indkapslede muskelspændinger med dårlig blodgennemstrømning.


Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en massageform der virker ved, at massøren gennemarbejder musklerne fra deres udspring til deres tilhæftning (hele musklen). Denne behandling af musklerne medfører en øget blodgennemstrømning og løsnen af ophobede affaldsstoffer. Kredsløbet bliver derved stimuleret, muskelbalancen øget samtidig med at immunforsvaret aktiveres. Massagen virker afspændende og smertelindrende på ømme og over-belastede muskler, samtidig med at kroppens udskilning af affaldsstoffer øges. Derved opnås større bevægelighed i muskler og led. Fysiurgisk massage har i langt de fleste tilfælde ligeledes en yderst positiv indflydelse på en anspændt og/eller stresset psyke. Fysiurgisk massage kan både anvendes ved svære muskelspændinger og som en generel afslapning. Også gravide kan have gavn af fysiurgisk massage, da den øgede vægt ofte giver svære ryg- og nakkesmerter m.v.


Organisk Massage Terapi

Organisk Massage Terapi er en blanding af akupressur, shiatsu, triggerpunkt-teknik, lymfedrænage, åndedrætsterapi, bindevævs-massage, zoneterapi, led-mobilisation og neuro-muskulær teknik. Kombinationen af disse teknikker har vist sig meget effektiv, da man "omringer" problemet ved både at behandle lokalt og distalt (langt væk fra). Formålet med massagen er at få muskler og led til at fungere optimalt. Kroppens selv-helbredende egenskaber aktiveres med de dybe tryk, blodgennemstrømningen i muskulaturen øges, cellerne får tilført ilt og ophobede affaldsstoffer frigives og transporteres bort. Organisk Massage Terapi kan gives med eller uden olie, den kan bruges terapeutisk eller som ren velvære.